BusMaintenance
Please Login
BusMaintenance

Questions and Answers for School Bus Maintenance
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 VT365 no start

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
lakeside



Posts : 27
Join date : 2016-04-20

PostSubject: VT365 no start   Tue Jun 14, 2016 12:51 pm

ok I have a VT365 that has a hard start issue when it gets hot I have a couple actually but I'm working on 2 atm the first we changed the high pressure pump, injectors, and oil rail tubes the second we changed the High pressure pump and oil rail tubes and neither bus will restart and we get good ICP 1200 - 1400 cold we have fuel and at least 40 psi oil pressure is it possible we got bad High pressure pumps or am I missing something??

Chad Frost
Lakeside #12
Back to top Go down
b1



Posts : 56
Join date : 2016-04-07

PostSubject: Re: VT365 no start   Tue Jun 14, 2016 1:00 pm

Fuel Pressure?
Back to top Go down
lakeside



Posts : 27
Join date : 2016-04-20

PostSubject: Re: VT365 no start   Tue Jun 14, 2016 1:06 pm

yes there is fuel pressure we even have 30 psi of air pressure going into the tank to push the fuel
Back to top Go down
lakeside



Posts : 27
Join date : 2016-04-20

PostSubject: Re: VT365 no start   Tue Jun 14, 2016 1:34 pm

I think I'm gunna try a test and reinstall the old high pressure oil pump ans see what happens

Chad Frost
Back to top Go down
b1



Posts : 56
Join date : 2016-04-07

PostSubject: Re: VT365 no start   Tue Jun 14, 2016 2:36 pm

Are you sure you don't have ECM or IDM Relay problems? Replacing the HP oil pump when you have good pressure doesn't make sense. Check fuel pressure with a guage. Do you have any active codes?
Back to top Go down
lakeside



Posts : 27
Join date : 2016-04-20

PostSubject: Re: VT365 no start   Wed Jun 15, 2016 5:26 am

no codes
Back to top Go down
b1



Posts : 56
Join date : 2016-04-07

PostSubject: Re: VT365 no start   Wed Jun 15, 2016 7:40 am

I want you to do an injector test and then do the ECM and IDM test on the no start sheet. Post the results.
Back to top Go down
lakeside



Posts : 27
Join date : 2016-04-20

PostSubject: Re: VT365 no start   Wed Jun 15, 2016 2:33 pm

how long does the injector test normally run for. I ask because the injectors have been buzzing away for about 30 min.+ now
Back to top Go down
b1



Posts : 56
Join date : 2016-04-07

PostSubject: Re: VT365 no start   Wed Jun 15, 2016 2:57 pm

Don't know I put Fuel adapter in you box
Back to top Go down
lakeside



Posts : 27
Join date : 2016-04-20

PostSubject: Re: VT365 no start   Thu Jun 16, 2016 8:09 am

the relay voltage for the ECM and IDM while cranking is 9.6v as for the injector test the injectors buzzed for 1 hour then we just stopped the test
Back to top Go down
lakeside



Posts : 27
Join date : 2016-04-20

PostSubject: Re: VT365 no start   Thu Jun 16, 2016 10:38 am


Back to top Go down
lakeside



Posts : 27
Join date : 2016-04-20

PostSubject: Re: VT365 no start   Thu Jun 16, 2016 2:11 pm

Swapping the IDM from its sister bus didn't make a diff.
Back to top Go down
lakeside



Posts : 27
Join date : 2016-04-20

PostSubject: Re: VT365 no start   Wed Jun 22, 2016 12:47 pm

compression results were

1- 200
2- 200
3- 200
4- 200
5- 320
6- 180
7- 170
8- 210
Back to top Go down
b1



Posts : 56
Join date : 2016-04-07

PostSubject: Re: VT365 no start   Wed Jun 22, 2016 2:28 pm

Pull the engine for rebuild.
Back to top Go down
b1



Posts : 56
Join date : 2016-04-07

PostSubject: Re: VT365 no start   Wed Jun 22, 2016 2:30 pm

I want you to do a compression check on the other no start before we do anything else to it.
Back to top Go down
lakeside



Posts : 27
Join date : 2016-04-20

PostSubject: Re: VT365 no start   Thu Jun 23, 2016 5:34 am

they other one I figured out it was a bad oil temp sensor repaired that and that one finally started
Back to top Go down
b1



Posts : 56
Join date : 2016-04-07

PostSubject: Re: VT365 no start   Thu Jun 23, 2016 7:19 am

Good was there a code for that sensor?
Back to top Go down
lakeside



Posts : 27
Join date : 2016-04-20

PostSubject: Re: VT365 no start   Thu Jun 23, 2016 7:29 am

not at first but when we pulled it back in the engine light was on and told use were to go
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: VT365 no start   

Back to top Go down
 
VT365 no start
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» do not run browser, when start selenium testing
» start selenium 2 with Internet Explorer.
» Could not start Selenium session: Connection timed out: connect
» How to start SeleniumRC in Java IDE?
» Start Selenium server

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
BusMaintenance :: Bus Maintenance :: Engine Problems-
Jump to: